четвер, 1 квітня 2021 р.

Методичні рекомендації «Форми роботи, методи та прийоми подачі знань про традиції українського народу»

                                                       Методичні рекомендації

«Форми роботи, методи та прийоми подачі знань про традиції українського народу»

         Кожна людина неповторна. І кожна  веде свій рід від своїх батьків, від землі, де народилася. Українська родина і в наш нелегкий час здатна вижити і духовно відродитися, і в цьому ій  допомагає давня культура рідного народу. Знайомство зі звичаями та традиціями починається у сім’ї. Саме родина, дотримуючись певних народних свят та обрядів, тих неписаних законів, якими керуються і в найменших щоденних, і в найбільших всенаціональних справах, передає їх знання дитині.  Недаремно українці кажуть: «Від родини йде життя людини».

         Любов до свого народу, до своєї землі витікає із знання народних традицій, звичаїв, із знання народної  творчості. Педагогічне значення народних традицій полягає в тому, що це результат виховних зусиль протягом багатьох поколінь. Народні традиції виступають важливим засобом виховання, який охоплює всі сторони життя народу.

         Добрі традиції не повинні зникати, і саме від нас, батьків та вихователів, залежить, чи збережемо їх, чи зможемо передати наступним поколінням.

Сам процес ознайомлення дітей з народними традиціями та звичаями має бути цікавим, змістовним і не перевтомлювати малят.















Немає коментарів:

Дописати коментар